Öronljus

En folkmedicinsk behandling med långa anor, används vid hörselnedsättning, öroninflammationer, tinnitus, klåda, vaxproppar etc.

Tillvägagångssätt vid behandling

Försäkra dig om att trumhinnan inte är perforerad (kan misstänkas vid eller strax efter akut öroninflammation) eller att örat dräneras genom inopererat rör el dyl. Då ska du inte använda öronljus. Inspektera gärna örat med ett otoskop i förväg. Behandlingen kan eventuellt förberedas genom att olivolja eller särskild örtolja droppas i örat för att lösa upp intorkat vax.

Använd naturligtvis sunt förnuft vid behandlingen, t ex vid hantering av eld och låga etc. Avbryt naturligtvis behandlingen omedelbart om patienten av någon anledning skulle uppleva påtagliga obehag, och du är osäker på vad som orsakar dessa. (Vacuumsuget orsakar dock givetvis vissa känselsensationer .) Det förekommer i regel ett sprakande och knakande när vaxhaltig ånga förbränns av ljuset, låter för patienten ungefär som pop-corn-poppning.
Tryck öronljuset genom formen så det sticker ut tillräckligt för att formen ska kunna vila på örat.

Antänd ljuset, vänta helst till du kan se en aning rök komma ur den smala ändan.
Anbringa öronljuset tätt intill örat. Trycket ska inte vara obehagligt, men tillräckligt fast för att övergången mellan öra och ljus ska bli lufttät. Se till att ljuset placeras någorlunda vertikalt, men lutar lite. Läget ska bibehållas under hela behandlingen för att ett effektivt vacuum (eller rättare sagt luftundertryck) ska skapas. Kontrollera också att den smala ändan inte täppts till av vax. Öppna i så fall hålet med spetsen på en sax, en tändsticka el dyl. Det är OK om en aning rök tycks komma ur själva örat.


NAVIGATION
Hem Alternativmedicin
Su-Jok Kinesiologi
Kurser Kraniosakral behand.
Personligt Övrig verksamhet
Länkar KontaktAKTUELLT -  22 September
Kurs - Hjälp Till Självhjälp 2008-11-17
Läs mer...
Ny e-butik Vitamera 2008-11-17
Läs mer...
Ny behandlingsform! 2004-01-08
Läs mer...
Elevbehandlingar 2004-01-08
Läs mer...


VISDOMSORD 

Skjut inte upp till i morgon vad du kan ha nöje av idag.
Josh BillingsTIPSA EN VÄN OM SIDAN

Ditt namn:

Din väns e-post: